Kontakt oss!

Bilder

   Startsiden

 Hit Counter      

 

      Redaktør:

    Kirsten Slørstad

Aktuelle lenker:

Aukrustsenteret Alvdal

 

Vi ser litt nærmere på bildene fra denne store kvelden.

Lederen i Aukrustsenterets Venner, Sigurd Thoresen nr. 2 fra v sammen med John Pål Inderberg, Ove Røsbak og Henning Sommerro

Ove Røsbak er en meget populær gjest i Alvdal. her sammen med fra v. Halldor og Inger Marie Nyeggen og Anna Thoresen.

Og i Solans kafe kunne folk hygge seg både før og etter konserten.

Henning Sommerro var en stor kunstner som hadde mange strenger å spille på. Han mente også å stå Bjørnstjerne Bjørnson nærmere enn Ove Røsbak fordi hans oldefar hadde lært lille Bjørnstjerne Bjørnson å lese. Men mest imponerte Henning Sommerro med sine kunnskaper om Baral i sin improvisasjon over temaet Baral.

John Pål Inderberg kunne mer enn å gå på elgjakt. Faktisk var han meget vesentlig bedre som musiker enn elgjeger der han tonemessig understøttet de andre aktørene på en fremragende måte. Og uten forkleinelse for noen tidligere aktører på Alvdal og Aukrustsenteret; mer rappkjefa person har vi aldri hørt eller for å si det på en annen måte; er det ikke mulig for for det menneskelige øret å oppfatte. Vi oppfattet i alle fall en forbausende god kjennskap til lokale forhold i Alvdal.

Ove Røsbak er liksom gromguten for oss her i Alvdal der han på mange måter framstår som en slags forlengelse av Kjell Aukrust med sine skildringer fra Alvdal. Hans frodige tekst om foreldrenes bryllup en oktoberdag i 1946 var en opplevelse for seg. Historien som han har valgt å kalle Ælvdalen, inngår i et større prosaarbeid som enten vil bli utgitt som en samling tekster eller en roman. Navnet er i alle fall klart: Lommelyktguten.

Ove Røsbak tar nesten helt av i sin hyllest til sin bestemor i Alvdal: Hei bestemor. Her er en blues til deg! Rokken går! Ikke rart at en gammel og ærverdig tynseting i bakgrunnen begynner å lure på hva som foregår!

Grethe Karin Inderberg og gemalen Leif Langodden moret seg kostelig fra sin sponsorplass for Langodden gard.

Ove Røsbak vet å sette pris på sitt søskenbarn i Alvdal, Laila Samuelshaug. Det vanker en go'klem hver gang OVe er ova'for!.

Tilbake til åpningssida