Kontakt oss!

Bilder

   Startsiden

 Hit Counter      

 

      Redaktør:

    Kirsten Slørstad

Aktuelle lenker:

Aukrustsenteret Alvdal

 

Langvarig tradisjon

 

Foto: Erland Vingelsgård

Hver veslejulekveld har Sigurd Thoresen og Johan R Eggen en hyggelig tradisjon ved monumentet over Kjell Aukrust. Helt siden monumentet kom opp i 1989 har de møttes her og festet et kornband på sokkelen og hengt opp belysning i trea bak. Det vanker rød sløyfe og seremonien er nøy planlagt og har eget utstyr. Til og med belysningen blir grundig testet, forteller den allestedsnærværende Johan R Eggen.– Etterpå drar vi på Taverna og får oss en kopp kakao, sier Sigurd Thoresen.

Foto: Erland Vingelsgård

I år har det vært full vinter i Alvdal lenge og kuldegradene har vært stabile like oppunder 20 kuldegrader. Det vil si at vi igjen har opplevd ei gammeldags førjulstid hva klimaet angår. Oppildnet av disse ytre forholdene, ble derfor seremonien med pynting av monumentet framskutt to dager slik at folk som kom forbi i førjulsstria kunne se at ’n Kjell. ’n Solan og ’n Ludik hadde pyntet seg til jul.

Men først på julekvelden tennes fakkelbokser her til minne om ’n Kjell som jo døde nettopp på julekvelden og som ligger gravlagt på kirkegarden i Alvdal. Og det magiske ved plasseringa av dette monumentet er jo at derfra ser ’n Kjell på alt det som betydde noe for han her i Alvdal: Steijela, Storsteigen med rektorboligen, Sandeggbakken, Baugsberget, kirka og gravstedet til sine foreldre.

Tilbake til åpningssida