Kontakt oss!

Bilder

   Startsiden

 Hit Counter      

 

      Redaktør:

    Kirsten Slørstad

Aktuelle lenker:

Aukrustsenteret Alvdal

 

Kjell Aukrust hedret med "Livets scene"

Tirsdag 9.juni deltok Aukrustsenteret og dets Venner ved avdukingen av ”Livets Scene” på garden til ”verdensministeren” Hans Chr. Medlien i Næroset i Ringsaker. I dette ”Landet for undring og fantasi” ville han hedre Kjell Aukrust som mesteren for undring og fantasi med ei meget spesiell ”Livets scene”. 

Steinen fra Alvdal som hadde et brunt belegg av den spesielle rustarten ”auk’rust” ble overrakt og tekstplaten til ”Livets scene” ble avduket av leder i Aukrustsenterets venner Lise Eskedal sammen med sykkelreparatør Reodor Felgen, alias Vidar Samuleshaug. Han hadde i tillegg til steinen også med seg noen småting i ei trillebåre sammenrasket fra verkstedet og i området Storsteigen og Steigardan. Der var det mye rart.

Vendepunkt

-          Det ble et vendepunkt i mitt liv, sier Hans Chr. Medlien, den dagen da jeg som stam smågutt for alvor oppdaget Kjell Aukrust.  Jeg leste et avisintervju der Kjell fortalte at han hadde funnet alle figurene sine i et kvisthøl over senga si. Det ga meg en så kolossal inspirasjon at jeg turte å kaste alle hemninger og melde meg frivillig som høytleser fra scena i gymsalen på Fagernes skole her i Næroset. Der leste jeg ” En halv meter for kort” – for første gang i mitt liv uten å stamme. Fra den vårdagen i 1969 – for 40 år sida – forsto jeg at min arena her i livet skulle bli scena. Her kunne jeg spille på andre enn meg sjøl, - og jeg kunne være meg sjøl, på min måte. Og aller viktigst: jeg forsto at fantasien kunne la meg skape akkurat hva jeg sjøl ville – så kunne jeg, som Kjell, skape min egen historie.

I godt selskap

-          Jeg har lenge hatt et ønske og en ide om å reise en installasjon i ”Landet for undring og fantasi” her på garden for å hedre min store inspirator Kjell Aukrust – og som inspirasjon og glede for besøkende i åra framover. Fra tidligere år har jeg bygd tilsvarende landemerker for Arne Ness (Arne-stedet – 2007) og Thor Heyerdal (Thor Tellus – 2008). Nå har vi bygget Livets Scene til ære for fantasiens mester Kjell Aukrust. Ideen er å minne folk om fantastiske muligheter du har til å oppdage og skape stor glede av små detaljer i din egen verden – og på din egen scene her i livet. Det er nettopp dette jeg mener Kjell Aukrust er en mester i å synliggjøre. Jeg ønsker med dette å peke mot Alvdal og Aukrustsenteret i håp om at enda flere oppdager fenomenet ’n Kjell.

Og Aukrustsenteret ved prosjektleder for Flåklypalandet Gunn Strømsøyen Hvamstad kunne kvittere med en gave fra senteret etter avdukinga av steinen med den rødlige auk’rusten på. Reodor Felgen hadde så absolutt sine ord i behold da han avsluttet dagen med ”Guds fred over fælan hans Kjell og lys over dagen!”

 Fristaten Lucky Næroset 

Fristaten Lucky Næroset etablerte den 28.november 1999 kl.14.14 sin egen regjering. Dette som et resultat av at noen møttes for å legge en strategi for å berge Fagernes Skole som da var nedleggingstruet. Dette skulle bli starten på et eventyr. Basert på verdiene Humor, Fantasi, Galskap og Mot har bygda blitt kjent både i inn-og utland for sin måte å tenke annerledes på. Fra januar 2009 byttet Hans Christian Medlien rolle fra fantasiminister (2001-2008) til verdensminister. Ikke for å legge fantasien på is men for å ta den med ut i verden.