Kontakt oss!

Bilder

   Startsiden

 Hit Counter      

 

      Redaktør:

    Kirsten Slørstad

Aktuelle lenker:

Aukrustsenteret Alvdal

 

Blue Bird klar for Steigjela Grand Prix

-Vi tar imot utfordringen fra Johan Ragnar Eggen i arrangementskomiteen for Midtsommerdagene og stiller med ver. 3 av Blue Bird 2, sier leder Lise Eskedal i Aukrustsenterets venner. Vi har vært så heldige å få Leiv Skare til å konstruere Blue Bird 2 ver. 3, dette i nært samarbeid med sykkelreparatør Reodor Felgen. Bilen kommer med et nyutviklet styresystem kalt Qvadriomstyring med bortimot uavhengig styring på begge akslingene.

-Bilen er konstruert med manuell kraftkilde bak i de tilfellene der tyngdekrafta ikke tar kommandoen, sier konstruktøren Leiv Skare. Det vil si at jeg egentlig bare arbeider etter originaltegningene hans Kjell i boka ”Bonden”. Både tegninga og sjølve teksten hans Kjell gir jo en forholdsvis detaljert beskrivelse av hvordan Blue Bird 2 en gang i tida ble konstruert nede i Steigardan. Nytt med denne versjonen er et eget styringssystem kalt Qvadriomstyring der en finer uavhengi styring på begge akslingene, men med muligheter for videreutvikling til alle hjul.  Nytt er også en overliggende kamaksel av riveskaft og kammer. Vi håper at turen ned Steigjela går bra slik at vi kan få bruke opp igjen denne farkosten som et fast innslag i Steigjela Grand Prix, sier Leiv Skare.

Blue Bird 2 ver 1

Blue Bird 2 ver 1 ble jo konstruert av ’n Kjell, Bonden og Bror min i sin tid nede Steigardan. Bilen er konstruert slik at en person ligger inne i motorkassa med hodet framover og fungerer som skråliggende kamaksel. Den andre sitter og prøver å styre etter beste evne. Den gang var det ”Bonden” som lå under panseret og ”Bror min” som etter beste evner prøvde å styre dette vidunderet av et fartøy. De andre ble anvist plass bak for å dytte. Toppfarten ble testet under en prøvetur i sjølveste Grindegga. Her fikk Blue Bird i følge ’n Kjell opp en ”ruskete fart”. Det hele endte med et brak på kloppa over Kverbekken. Der røyk framakslingen. ”Det remja under panseret. Ut gjennom bånnborda kom ”Bonden” med sunnbrøten pappsekk og ville auer. Han ville ikke lenger være skråliggende V-8”, skriver Kjell i boka.

Blue Bird 2 ver 2

Denne bilen ble konstruert til et TV-program ”Bill.mrk. Kjell Aukrust” på midten av 60-tallet med Kjells gode venn Dagfinn Grønoset var programleder. – Jeg var ”Bonden” og lå framme i motorkassa og stirra framover gjennom noen små høl i ”radiatoren”, sier Helge Olav Thoresen som var tiltrodd denne heller dristige jobbensom ”skråliggende V-8-er”.  Som ”Bror min” og sjåfør fungerte Harald Sørli. Opptaket ble gjort oppe i Tronsvanglia og farkosten tok av gårde mer eller mindre på egen hand. – Det bar rett åt skau’a, ler Helge Olav som gikk rett på hue gjennom motorrommet da bilen havnet ute i skogen. Det var ikke mye kecthup som skulle til for å få fram dramatikken. Vi fekk hver vår is tå’n Kjell som takk for hjelpa. Og til slutt vart vi fotografert med ’n mellom oss. Det var stort, syntes vi.

Ta sjansen

Vi sender utfordringen videre, sier leder i Aukrustsenterets venner Lise Eskedal.  - Still opp med det du har. Ikke vær så nøye med at noen skal vinne, det viktigste er at vi stiller opp for å styrke alle innslagene under Midtsommerdagene.  Alle lag og organisasjoner burde føle seg litt forpliktet til å yte sin skjerv her. Når det gjelder Olabilløpet vil jeg spesielt slå et slag for å gjøre dette til en barnas Olabilløp. Det bør myldre med barn i alle slags farkoster nedover Steigjela denne ettermiddagen. Gjerne i samspill mellom barn og en voksen. Her utfordrer jeg spesielt kombinasjonen barnebarn og bestefar, sier Lise Eskedal som regner med at Blue Bird 2 ver 3 overlever årets løp og derfor kan gjenbrukes i åra framover.