Kontakt oss!

Bilder

   Startsiden

 Hit Counter      

 

      Redaktør:

    Kirsten Slørstad

Aktuelle lenker:

Aukrustsenteret Alvdal

 

Stor kjelkefinale i Sandeggbakken lørdag 6. mars

Aukrustsenterets Venner har i samarbeid med barneidrettsgruppa i Alvdal il.l. startet prosjektet Reodorkjelken Grendeverksteder. Mottoet er ”Grendesamhold på Reodorkjelken” og målet er å  arrangere en ”grande kjelkefinale” i Sandeggbakken under Solan Gundersens Vinterleker, sier idemakeren Vidar Samuelshaug, i denne sammenhengen alias Reodor Felgen.

-          Vi vil på denne måten bidra til mer liv og lek i bakken under lørdagens konkurranse.   Dette vil føre med seg at flere bygdefolk møter opp i Sandeggbakken under Solan Gundersens Vinterleker. Dette arrangementet fortjener det, sier Vidar Samuelshaug.

I forkant

Før finalen legges opp til en prosess ute i grendene der oppnevnte nærmiljøkontakter skal inspirere og lede arbeidet med å få folk til å fantasere, tegne og ikke minst bygge sine fanatsi-kjelker. Og her barna i fokus. De skal sammen med sine foreldre, besteforeldre eller faddere for den saks skyld møtes noen kvelder etter avtale med nærmiljøkontakten og drive ”produktutvikling”. Når kjelkene er ferdige, blir det arrangert akekvelder i grendene der det blir kåret en finalist fra hver av i alt 12 grender eller områder som bygda er delt opp i.  det er disse finalistene som skal konkurrere mot hverandre under lørdagens renn under Solan Gundersens Vinterleker i  Sandeggbakken

Ingen spesifikasjoner

-          Her gjelder det å bruke fantasien, sier Vidar Samuelshaug. Dra fram utrangerte ski eller gamle kjelker og slipp dere løs, sier Vidar. Og her er det den yngste som bestemmer, de voksne deltar først og fremst som montører og gjennomførere etter de unges mer eller min aukrust’ske innfall og ideer. ”Min fantasikjelke” bør være et naturlig utgangspunkt for dette arbeidet, sier Vidar Samuelshaug.